Основи педагогічної техніки: тексти лекцій для спеціальності "Дошкільна освіта" денної та заочної форм навчання - Пихтіна, Н. П. (Видавництво НДУ ім. М. Гоголя, 2012)
Відповідно до тематичного плану навчальної програми з дисципліни "Основи педагогічної техніки" підготовлені лекції, в межах яких висвітлено питання, які стосуються сутності педагогічної техніки, її місця у структурі педагогічної майстерності. Складових внутрішньої і зовнішньої техніки. Може бути доцільним у використанні студентами усіх педагогічних спеціальностей та викладачами, що читають аналогічну навчальну дисципліну та "Основи педагогічної діяльності".
Keywords: педагогічна майстерність; педагогічна техніка; психотехніка; засоби зовнішньої естетичної виразності; культура мови