АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ДОШКІЛЬНОЇ ТА ІНКЛЮЗИВНОЇ ОСВІТИ - Аніщук, А. М. (Видавництво НДУ ім. М. Гоголя, 2023)
У навчальному посібнику висвітлено теоретико-методологічні основи та актуальні проблеми сучасної дошкільної освіти. Проаналізовано міжнародне і національне законодавство з розвитку дошкільної та інклюзивної освіти. Розкрито концептуальні засади інклюзивної освіти, сучасні підходи до організації інклюзивного освітнього процесу в закладі дошкільної освіти, психолого-педагогічне керівництво індивідуальним розвитком особистості дитини щодо забезпечення здобуття освіти дітьми з особливими потребами. Матеріали посібника розкривають зміст навчальної дисципліни «Актуальні проблеми дошкільної та інклюзивної освіти». Змістове наповнення сприяє формуванню цілісному погляду на проблеми навчальної дисципліни та розвитку достатнього рівня узагальнення матеріалів. Для студентів другого (магістерського) рівня, спеціальності 012 Дошкільна освіта
Keywords: західноєвропейські педагогічні теорії; діти дошкільного віку; вітчизняні теорії дошкільного виховання; дошкільне виховання в Україні; програмне забезпечення дошкільної освіти; особистісно-орієнтована система виховання; інклюзивна освіта