Особливості організації дозвілля учнівської молоді на Чернігівщині (початок ХХ століття) - Матвієнко, С. І.; Matvienko, Svitlana; Матвиенко, Светлана (Вісник Інституту розвитку дитини. Серія: Філософія, педагогіка, психологія, 2011)
Досліджено історико-педагогічний аспект організації дозвілля учнівської молоді в Чернігівській губернії на початку XX ст. у контексті розвитку культури означеного періоду. З опорою на архівні джерела автором розкрито особливості добору форм і напрямів організації дозвілля учнів навчальних закладів різного типу. Висвітлено погляди видатних громадських діячів Чернігівщини даного періоду на проблему організації дозвілля учнівської молоді.
Features of the organization of leisure of students in Chernihiv (beginning of XX century)
Особенности организации досуга учащейся молодежи на Черниговщине (начало ХХ века)
Исследован историко-педагогический аспект организации досуга учащейся молодежи в Черниговской губернии в начале XX в. в контексте развития культуры обозначенного периода. С опорой на архивные источники автором представлены особенности подбора форм и направлений организации досуга учащихся учебных заведений разного типа. Отражены взгляды выдающихся общественных деятелей Черниговщины данного периода на проблему организации досуга учащейся молодежи.
Keywords: дозвілля, учнівська молодь, Чернігівщина; leisure, youth and students, Chernihiv; досуг, учащаяся молодёжь, Черниговщина