“Сонячна машина” В. Винниченка: ідеаційність проти сенситивності (в аспекті застосування філософсько-історичних підходів до вивчення літератури) - Бондаренко, Юрій Іванович (Дивослово, 2007)
У статті проаналізовано роман В.Винниченка "Сонячна машина" з позицій філософсько-історичного моделювання дійсності, виявлено авторський проект розвитку людської цивілізації
Keywords: В.Винниченко; роман "Сонячна машина"; ідеаційність; сенситивність; тілесність; утопія