Особливості роботи психолога з переживанням людиною втрати - Кресан О. Д. (My University, 2022)
Переживання втрати становить психологічну проблему, яка включає в себе теоретичні та практичні аспекти життєвих труднощів, що можуть зумовлювати тяжкі емоційні стани, психологічні порушення, страждання людини і багато інших суб’єктивних негараздів. Особливо гостро проблема переживання особистістю втрати постала після початку повномасштабного вторгнення російських військ та військових дій в Україні. Якщо в мирний час психологи у своїй практиці стикалися в основному з подіями втрати у зв’язку зі смертю близьких, катастрофами чи життєвими кризами, то після початку війни спектр ситуацій, які можуть містити втрату, значно розширився.
Keywords: психолог; втрата; переживання втрати