Мовознавча Ніжинщина - Бойко, Н. І.; Зінченко, С. В.; Кайдаш, А. М. (Видавництво НДУ ім. М. Гоголя, 2022)
До видання увійшли сформовані за тематичним принципом статті, що висвітлюють найважливіші періоди історії розвитку українського мовознавства, лінгвістичної думки на Ніжинщині. Для мовознавців, учителів-словесників, студентів-філологів, студентів гуманітарних факультетів, усіх, хто цікавиться історією української мови, проблемами мовознавства, хто шанує українську культуру й намагається примножувати її здобутки.
Keywords: Ніжинщина; мовознавча Ніжинщина