ВИДАТНІ ОСОБИСТОСТІ ХОРОВОЇ КУЛЬТУРИ ЧЕРНІГІВЩИНИ КІНЦЯ ХІХ – ПОЧАТКУ ХХ СТОЛІТТЯ - Бондар, Олена Вікторівна (My University, 2019)
У магістерській роботі О. В. Бондар досліджено музично-просвітницьку діяльність видатних особистостей хорової культури Чернігівщини кінця ХІХ – початку ХХ століття. Структура роботи містить Вступ, два Розділи, Висновки після кожного Розділу, Загальні висновки. Перший розділ присвячено розкриттю теоретичних основ дослідження: магістранткою проаналізовано наукові джерела з означеної тематики та визначено рівень її дослідженості, простежено розвиток хорової культури України кінця XIX – початку ХХ ст. та висвітлено основні напрямки хорового виконавства. У Другому розділі проаналізовано особливості функціонування хорової культури Чернігівщини досліджуваного періоду, виявлено видатних її діячів та визначено види їх культурно-творчої та музично-просвітницької діяльності (організація аматорських хорових колективів, проведення світських та духовних концертів за участю храмових хорів та хорів навчальних закладів, участь у релігійних та моральних читаннях, урочистих актах). Загальні висновки містять результати магістерського дослідження.
Науковий керівник: Дорохіна Любов Олексіївна, кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри вокально – хорової майстерності Рецензенти: Костенко Л. В. - кандидат педагогічних наук, професор кафедри вокально - хорової майстерності Ляшенко Т. В. - кандидат мистецтвознавства, доцент кафедри інструментально- виконавської підготовки
Keywords: культура; хорова культура; хоровий спів; видатні особистості; хорове виконавство