Методичні матеріали до лабораторного практикуму навчальної дисципліни "Художня праця та основи дизайну" - Матвієнко, С. І.; Коломоєць, Т. Г.; Лісовець, О. В. (Видавництво НДУ ім. М. Гоголя, 2017)
У посібнику викладено методичні матеріали до лабораторного практикуму навчальної дисципліни "Художня праця та основи дизайну". Надані матеріали допоможуть студентам початкових курсів спеціальності "Дошкільна освіта" у з’ясуванні теоретичних і методичних аспектів тем, що будуть опрацьовуватися на лабораторних заняттях. Матеріали посібника спрямовані на забезпечення ефективності організації самостійної навчальної роботи студентів при вивченні ними курсу "Художня праця та основи дизайну". Зміст посібника укладено відповідно до сучасних вимог підготовки фахівців дошкільної освіти до роботи з дітьми у галузі художньо-предметної діяльності.
Доцільний для викладачів вищих навчальних закладів; студентів і магістрів спеціальності "Дошкільна освіта", інших педагогічних та мистецьких спеціальностей; вихователів дошкільних навчальних закладів; педагогів додаткової освіти; керівників гуртків.
Keywords: художня праця; основи дизайну; методичні матеріали; оригамі; квілінг; паперопластика; витинанка; лялька-мотанка; пап’є-маше; флористика; колаж