Збірник задач з геометричної оптики - Мельничук, Л. Ю.; Мельничук, О. В. (НДУ ім. М. Гоголя, 2026)
Зібрано та систематизовано більше 500 задач різної міри трудності. Низка з них – оригінальні. До складніших завдань є детальні рішення. На початку кожного розділу наводяться основні теоретичні відомості, методичні рекомендації щодо розв’язування задач, приклади розв’язування задач, задачі для самостійного розв’язування, контрольні запитання і завдання до теми. Для студентів вищих навчальних закладів.