Ресоціалізація неповнолітніх у постпенітенціарний період - Плоска, Ярина Ігорівна (My University, 2019)
У магістерській роботі досліджено особливості ресоціалізації неповнолітніх у постпенітенціарний період. Проаналізовано актуальні проблеми неповнолітніх, які готуються до звільнення з місць позбавлення волі. Узагальнено зміст діяльності органів та установ, які беруть участь у підготовці засуджених до звільнення. Охарактеризовано зміст і напрямки соціальної роботи з неповнолітніми колишніми засудженими в постпенітенціарний період. Досліджено проблеми з якими стикаються неповнолітні засуджені та проблеми осіб, які звільнились з пенітенціарної установи, а також окреслено вплив навчання на постпенітенціарну адаптацію колишніх засуджених.
Keywords: соціальна робота; неповнолітні засуджені; постпенітенціарний період; соціальний супровід