ОСОБЛИВОСТІ ВИРІШЕННЯ СІМЕЙНИХ КОНФЛІКТІВ У МЕДІАЦІЇ - Кочергіна, Анастасія Олександрівна (My University, 2023)
Магістерська робота присвячена дослідженню питання медіації як інструменту для вирішення сімейних конфліктів. Так, перший розділ присвячений аналізу літератури, яка описує медіацію, її принципи та зміст процесу. Зокрема, акцентується також і на особливостях сімейної медіації та її розвиток у зарубіжних країнах, пошук спільних та відмінних рис. Для успішного досягнення поставленої мети у другому розділі мова йде про формування сімейного його конфлікту та його причини. А також, аналізуються техніки та інструменти, які медіатор застосовує для успішного вирішення сімейного конфлікту. У третьому розділі, який присвячений роботі із гіпотезою, описуються результати емпіричної частини.Результатом дослідження стало формування цінності медіаційних технік у роботі психолога з клієнтами, що перебувають у сімейному конфлікті на фоні розлучення та приклад їх застосування.
The master's thesis is devoted to the investigation of the issue of mediation as a tool for resolving family conflicts. Thus, the first chapter is devoted to the analysis of the literature that describes mediation, its principles and the content of the process. In particular, the emphasis is also on the peculiarities of family mediation and its development in foreign countries, the search for common and distinctive features. In order to successfully achieve the set goal, the second chapter deals with the formation of family conflict and its causes. Also, the techniques and tools used by the mediator to successfully resolve the family conflict are analyzed. The third chapter, which is devoted to work with the hypothesis, describes the results of the experiment.The result of the study was the formation of the value of mediation techniques in the psychologist's work with clients who are in a family conflict against the background of divorce and an example of their applicatio.
Keywords: сімейний конфлікт; медитація