СИСТЕМА КОРЕКЦІЙНО-ПРОФІЛАКТИЧНИХ ЗАХОДІВ З ПОДОЛАННЯ ДЕВІАНТНОЇ ПОВЕДІНКИ ПІДЛІТКІВ - Замашкіна, О.Д. (Видавництво НДУ ім. Миколи Гоголя, 2018)
Для сучасного суспільства характерним є погіршення соціально-економічних умов життя та складна політична ситуація. У цих умовах соціалізація багатьох дітей відбувається поза родиною і за межами навчально-виховних закладів, що призводить до формування ціннісних і життєвих орієнтацій, психологічних осо- бливостей підлітків під негативним впливом чинників, що відрізняються від загальноприйнятих у суспільстві норм права, культури, моралі. Для корегування негативних явищ, девіантної поведінки у молодіжному сере- довищі центрами соціальних служб для родини, молоді та дітей реалізовується система заходів, що має профілактичний характер: рольові ігри, діалоги, відеолекторії, тренінги, бесіди, міні-лекції; організовуються мобільні консульта- тивні точки по селах та віддалених районах країни, залучаються до співпраці фахівці інших галузей.
Keywords: девіантна поведінка молоді; соціальна профілактика; соціально- психологічна профілактика