Хрестоматія з хорознавства - Костенко, Л. В.; Шумська, Л. Ю. (Видавництво НДУ, 2013)
Ця хрестоматія – перший в історії сучасної вищої музично-педагогічної освіти України навчальний посібник, у якому систематизовано представлені фрагменти творів видатних вітчизняних і зарубіжних вчених-музикознавців, диригентів та хормейстерів – О. Анісімова, О. Бенч, К. Виноградова, Г. Дмит- ревського, В. Живова, В. Краснощокова, А. Лащенка, П. Левандо, А. Мархлев- ського, Л. Пархоменко, К. Пігрова, В. Рожка, Г. Стулової, П. Чеснокова та ін., фундаментальні праці та науково-методичні посібники яких створили міцну теоретичну базу для розробки цілісного курсу хорознавства. Тексти підібрані і згруповані відповідно до п’яти тематичних модулів про- грами навчального предмета – "Хорознавство". Розраховано на студентів, магістрантів та викладачів мистецьких факуль- тетів вищих навчальних закладів.