Особливості розвитку творчої активності дітей 6-7 років засобами художнього конструювання - Стражник, Яна Віталіївна (My University, 2020)
У роботі проаналізовано проблему розвитку творчої активності дітей старшого дошкільного віку у їхніх заняттях художнім конструюванням. Ураховано специфіку даного виду художньо-продуктивної діяльності дітей, її етапність, умови організації. Виявлено та обґрунтовано критерії та показники, експериментально визначено рівні розвиненості творчої активності у дітей 6-7 років у процесі занять художнім конструюванням. Визначено експериментальним шляхом та обґрунтовано чинники впливу на ефективність розвитку у дітей творчої активності, що було ураховано при визначені та експериментальній перевірці організаційно-педагогічних умов формування даної особистісної якості у дошкільників 6-7 років.
Features of development of creative activity of children of 6-7 years by means of art designing
The problem of development of creative activity of children of senior preschool age in their occupations by art designing is analyzed in the work. The specifics of this type of artistic and productive activity of children, its stages, conditions of organization are taken into account. Criteria and indicators have been identified and substantiated, the levels of development of creative activity in children 6-7 years old in the process of artistic design classes have been experimentally determined. The factors influencing the effectiveness of children's creative activity development were determined experimentally and substantiated, which was taken into account when determining and experimentally testing the organizational and pedagogical conditions for the formation of this personal quality in preschoolers 6-7 years.
Keywords: творча активність; активність особистості; художньо-продуктивна діяльність; художнє конструювання