Вивчення образів-персонажів літературного твору за рівнями структури особистості - Бондаренко, Юрій Іванович (My University, 2015)
Автор наукового матеріалу пропонує поглиблене використання психологічної інформації у процесі вивчення образів-персонажів художніх творів. Він демонструє систему діяльності, яка забезпечує цілісний підхід до осмислення учнями феномену літературного героя. В основі цього підходу лежить розроблена структура людської особистості, поділена психологами на рівні (сфери) та відповідні їм компоненти психофізичної організації індивіда.
Keywords: образ-персонаж; рівні структури особистості; когнітивна сфера; афективна сфера; світосприймання; спрямованість