Педагогічні умови оптимізації процесу мовленнєвого самовираження дошкільників різної статі - Аніщук, А. М. (Видавництво НДУ ім.М. В. Гоголя, 2009)
Розкрито теоретико - методичні підходи до розв язання проблеми мовленнєвого самовитраження дошкільників. Висвітлена методика і процедура дослідження мовленнєвої діяльності дошкільників, визначено типи мовленнєвого самовираження дошкільників різної статі. Подано аналіз статевих особливостей мовленнєвого самовираження дошкільників. Розкрито вплив умов різних інститутів виховання на характер мовленнєвого самовираження дошкільників .Розроблено систему роботи щодо оптимізації мовленнєвого самовираження дошкільників, перевірено її ефективність
13.00.08 – дошкільна педагогіка ДИСЕРТАЦІЯ На здобуття наукового ступеня кандидата педагогічних наук Науковий керівник Кононко Олена Леонтіївна, доктор психологічних наук, професор
Представлено модель оптимізації мовленнєвого самовираження дошкільників різної статі.
Keywords: мовленнєвого самовираження дошкільників різної статі