Концептуально-мовний аналіз літературного твору в школі - Бондаренко, Юрій Іванович (Українська мова і література в школі, 2011)
У статті запропонована методика вивчення літературного твору на основі комбінування елементів мовного та проблемно-тематичного аналізу. Це дозволило означити концептуально-мовний шлях опрацювання художнього матеріалу. Автор розкриває основні етапи підготовки учнів до такої діяльності, окреслює систему необхідних компетентностей, демонструє процес утворення системи уроків з вивчення конкретного твору, загальний механізм проведення.
Keywords: концептуально-мовний шлях аналізу; компетентності; семантичні домінанти; семантичне декодування; проблемно-тематичні напрямки вивчення твору