Соціальна адаптація підлітків, які перебувають у складних життєвих обставинах - Бокач, Надія Володимирівна (My University, 2020)
У роботі розглянуто вікову характеристику школярів підліткового віку, розкрита сутність та зміст поняття соціальної адаптації, вплив складних життєвих обставин на соціальну адаптацію старших підлітків. Досліджено та порівняно рівень соціальної та особистісної адаптованості ліцеїстів Київського військового ліцею імені Івана Богуна та Ніжинського педагогічного ліцею.
Keywords: Складні життєві обставини; соціальна адаптація; дезадаптація; підлітковий вік.