Виховання толерантних взаємостосунків у дітей старшого дошкільного віку в комунікативній діяльності - Онопрієнко, Вікторія Олегівна (My University, 2023)
Кваліфікаційна робота виконана на теоретичному та емпіричному рівнях. На теоретичному рівні уточнено зміст та структуру провідних категорій, проаналізовано особливості виховання толерантних взаємостосунків у дітей старшого дошкільного віку в комунікативній діяльності. Виділено та проаналізовано особливості толерантних взаємостосунків у дітей старшого дошкільного віку, педагогічні умови виховання толерантних взаємостосунків у старших дошкільників в комунікативній діяльності. На емпіричному рівні вивчено рівні вихованості толерантних взаємостосунків у дітей старшого дошкільного віку в комунікативній діяльності. Розроблено систему роботи, яка включає методи та засоби виховання толерантних взаємостосунків у дітей старшого дошкільного віку.
Qualification work has been carried out at both theoretical and empirical levels. At the theoretical level, the content and structure of leading categories have been clarified, and the peculiarities of fostering tolerant relationships in children of senior preschool age in communicative activities have been analyzed. The features of tolerant relationships in children of senior preschool age and the pedagogical conditions for fostering tolerant relationships in senior preschoolers in communicative activities have been highlighted and analyzed. At the empirical level, the levels of tolerance development in children of senior preschool age in communicative activities have been studied. A working system has been developed, which includes methods and means for fostering tolerant relationships in children of senior preschool age. Keywords: "tolerance," "relationships," "tolerant relationships," "fostering tolerant relationships," "communicative activities," "communicative skills," "communicative tolerance."
Keywords: толерантність; взаємостосунки; толерантні взаємостосунки; виховання толерантних взаємостосунків; комунікативна діяльність; комунікативні навички