ФОРМУВАННЯ МУЗИЧНИХ ЗДІБНОСТЕЙ ШКОЛЯРІВ: ПСИХОЛОГО-ПЕДАГОГІЧНИЙ АСПЕКТ - Коваль, О. В. (Видавництво НДУ ім. Миколи Гоголя, 2018)
Стаття присвячена розгляду складної психолого-педагогічної проблеми – формуванню музичних здібностей школярів. Її складність пов’язана із необхід- ністю створення ефективних методів діагностики, які б можна було застосову- вати в умовах реального навчального процесу, особливостями формування музичності в умовах колективного навчання, з урахуванням внутрішніх і зовнішніх чинників, що впливають на цей процес та нерівномірністю розвитку окремих компонентів музичності тощо.
Keywords: задатки; музичні здібності; формування музичності; структура музичності