Кольороназви в поезії Олександра Олеся - Стельмах, Марія Миколаївна (My University, 2021)
Наукова робота присвячена розглядові мікросистеми назв на позначення кольорів як складника лексичної системи української мови. Аналізовані лінгвальні одиниці досліджуються в межах образної системи поетичних творів Олександра Олеся. У магістерській роботі здійснено короткий огляд історичного розвитку кольорономенів української мови, з’ясовано роль аналізованих лексем у художньому тексті, вивчено семантику й морфологічні особливості слів на позначення кольорів, досліджено лінгвостилістичний аспект кольороназв. Мовний аналіз виявив як традиційні моделі функціонування кольорономенів, так і набуття лексемами індивідуально-авторських конотацій.
Науковий керівник - к. філол. н., доц. кафедри української мови та методики її навчання Кайдаш А. М.
Keywords: Кольороназви, кольорономени; стилістичні особливості