Теорія і методика польової та камеральної археографії в Україні 1940–1980-х років - Маврін, О. О. (Видавництво НДУ ім. Миколи Гоголя, 2018)
У статті подано нарис історії розвитку теоретичних та методо- логічних досліджень в галузі археографії. В центрі уваги знаходяться здобутки українських археографів, пов’язані з визначенням предмета і методів польових та камеральних студій в період з 1940-х до кінця 1980-х років. Відзначається, що, попри несприятливі умови, науковцям вдалось розробити власні наукові підходи, наповнити українським змістом тема- тику досліджень та підготувати активізацію археографічних досліджень після набуття Україною незалежності. Робиться висновок щодо необхід- ності подальшого вивчення наукового й інтелектуального спадку різних періодів нашої історії.
Keywords: теорія і методика; польова археографія; камеральні дослідження