Хорове диригування - Шумська, Л. Ю. (Видавництво НДУ, 2011)
Даний навчальний посібник відповідає меті та завданням основної навчальної дисципліни "Хорове диригування", яка є складовою диригентсько-хорової підготовки майбутніх учителів музики на факультетах культури і мистецтв. У посібнику подається авторська навчальна програма з "Хорового диригування", упорядкована згідно з вимогами кредитно-модульної системи організації навчального процесу у закладах вищої освіти; висвітлюються актуальні аспекти сучасного підходу до змісту та форм навчання у диригентській педагогіці; представлені спеціальні таблиці критеріїв оцінювання знань; викладені теоретичні основи мануальної техніки; представлена авторська методика фактурно-хорового аналізу партиту-ри музичного твору. Для студентів, магістрів та викладачів мистецьких факультетів вищих навчальних закладів, а також для викладачів спеціальних музичних відділів навчаль-них закладів І–ІІ рівнів акредитації та дитячих музичних шкіл.