Виховання культури спілкування дітей старшого дошкільного віку засобами комунікативної гри - Калініч, Тетяна Василівна (My University, 2020)
Кваліфікаційна робота виконана на теоретичному та практичному рівнях. На теоретичному рівні уточнено зміст та структуру провідних категорій, проаналізовано теоретичні аспекти виховання культури спілкування дітей дошкільного віку. Розкрито вплив комунікативної гри на виховання культури спілкування дітей старшого дошкільного віку Виділено та обґрунтовано педагогічні умови виховання культури спілкування дошкільників засобами комунікативної гри. На емпіричному рівні визначено критерії, показники та рівні сформованості культури спілкування у старших дошкільників, досліджено вплив батьків та педагогів на формування даної якості у дітей. Розроблено систему роботи з формування культури спілкування старших дошкільників, перевірено її ефективність.
Qualification work is performed on theoretical and practical levels. At the theoretical level, the content and structure of the leading categories are specified, the theoretical aspects of educating the culture of communication of preschool children are analyzed. Revealed in the flow of communicative play on the education of communication culture of older preschool children. The pedagogical conditions of educating the culture of communication of preschoolers by means of communicative play are singled out and substantiated. At the empirical level, the criteria, indicators and levels of formation of the culture of communication in older preschoolers are determined; the influence of parents and teachers on the formation of this quality in children is studied. The system of work on formation of culture of communication of senior preschoolers is developed, its efficiency is checked.
Keywords: культура спілкування; комунікативні вміння