Оцінні виміри афоризмів у поетичній творчості Ліни Костенко - Бойко, Діана Анатоліївна (My University, 2020)
У магістерській роботі комплексно проаналізовано різні підходи до визначення поняття оцінки, простежено наявні різноманітні за критеріями і функціями класифікації оцінних найменувань, з’ясовано особливості семантики і структури афористичних одиниць, систематизовано різні види афоризмів та визначено їхні основні функції, схарактеризовано оцінні виміри афоризмів у поетичній творчості Ліни Костенко, визначено експресивний потенціал оцінних афоризмів в ідіолекті поетеси. У роботі представлено особисто сформовані (тематичну та семантичну) класифікації оцінних афористичних одиниць, уживаних у мові творів письменниці; проаналізовано емотивно-оцінну та етнічно марковану лексику у складі індивідуально-авторських афоризмів Ліни Костенко.
Науковий керівник - д. філол. н., проф. кафедри української мови та методики її навчання Бойко Н. І.
Keywords: Емотивно-оцінна лексика, оцінка; етнічна маркованість