Анізотропія поверхневих плазмон-фононних поляритонів у монокристалах ZnO і 6H-SiC - Венгер, І. В.; Венгер, Є. Ф.; Мельничук, Л. Ю.; Мельничук, О. В. (Видавництво "Наукова думка" НАН України, 2020)
The monograph is devoted to the experimental and theoretical study of the effects of phonon and plasmon-phonon subsystems on the properties of IR-reflection and surface polaritons of the anisotropy of phonon and plasmon-phonon subsystems on uniaxial optical-anisotropic polar semiconductor structures based on ZnO and SiC 6H field polynomials. The book is desiqned for masters of physical and physical-technical specialties, graduate students and researchers working in the field of semiconductor and dielectric physics.
Anisotropy of surface plasmon-phonon polaritons in ZnO and 6H-SiC single crystals
Монографію присвячено експериментальному та теоретичному дослідженню методами спектроскопії ІЧ-відбивання та поверхневих поляритонів впливу анізотропії фононної та плазмон-фононної підсистем одновісних оптично-анізотропних полярних напівпровідникових структур на основі ZnO і 6H-SiC на властивості поверхневих фононних та плазмон-фононних поляритонів. Для магістрів фізичних і фізико-технічних спеціальностей, аспірантів та наукових співробітників, які працюють в галузі фізики напівпровідників і діелектриків.
Keywords: діелектрики; напівпровідники; поляритони; спектроскопія; фізика; анізотропія; монокристали ZnO; спектри поглинання і відбивання ZnO в ІЧ-діапазоні спектра; ефективна маса електронів ZnO; плазмон-фононний зв’язок