Особливості спілкування дітей з однолітками у різновікових групах ЗДО - Бабенко, Ірина Сергіївна (My University, 2019)
Науковий керівник: докт. психол. наук, проф., Папуча Микола Васильович. Рецензенти: канд. пед. наук, доцент Пісоцький О.П. канд. пед. наук, доцент Легін В.Б.
Тема магістерської роботи « Особливості спілкування дітей з однолітками у різновікових групах ЗДО», досліджувалася на теоретичному та емпіричному рівнях. Результати вивчення представлені у трьох розділах роботи. На теоретичному рівні обґрунтовано поняття різновікової групи як соціально - педагогічне явище та її вплив на розвиток спілкування дошкільників із ровесниками, зокрема проаналізовано проблему спілкування та її науковий аналіз; вивчено специфіку генезису спілкування у дошкільному віці. Для розв’язання емпіричних завдань дослідження, розроблена програма й методика констатувального, формувального й контрольного етапів педагогічного експерименту. Розроблена система роботи з оптимізації спілкування дітей 4 -6 років у різновіковій групі.
Keywords: спілкування дітей з однолітками; виховання у різновікових групах