Переживання та усвідомлення травматичних подій сучасними студентами - Кресан О. Д. (My University, 2015)
Сучасний світ сповнений катаклізмів та труднощів, особливо в епоху модернізації та появи все нових наукових і технічних новацій. Сучасна людина стає все чутливішою до побутових та соціальних незручностей, тому коло подій, які можуть травмувати, принести неприємності для кожної людини, існують постійно. У підлітковому та юнацькому віці таких подій стає більше внаслідок вікових особливостей, що пов’язані з формуванням внутрішнього світу та становленням особистості. Сучасні студенти – це юнаки віком від 17 до 23 років, тому по відношенню до них мають місце всі психологічні особливості та проблеми юнацького віку. Наприклад, вони тяжко переживають самотність, розлуку з друзями, коханими, зміну соціального оточення, непорозуміння у спілкуванні з іншими людьми, особисті невдачі.
Keywords: переживання; усвідомлення; травматичнs поді]