ОПТИМІЗАЦІЯ МОВЛЕННЄВОГО САМОВИРАЖЕННЯ СТАРШИХ ДОШКІЛЬНИКІВ - Аніщук, А. М. (Видавництво "Світич", 2008)
У статті розкрито поняття "самовираження", "мовленнєве самовираження". Виділено критерії та показники мовленнєвого самовираження старших дошкільників, групи дітей з різними типами мовленнєвого самовираження. Охарактеризовано особливості мовленнєвої поведінки представників кожної групи. Представлена система виховної роботи, спрямована на оптимізацію процесу мовленнєвого самовираження дошкільників.
Оптимизация речевого самовыражение старших дошкольников
В статье раскрыто понятие "самовыражения", "речевое самовыражения". Выделены критерии и показатели речевого самовыражения старших дошкольников, группы детей с различными типами речевого самовыражения. Охарактеризованы особенности речевого поведения представителей каждой группы. Представленная система воспитательной работы, направленная на оптимизацию процесса речевого самовыражения дошкольников.
Keywords: мовленнєве самовираження; оптимізація самовираження; самоствердження; собистісно-орієнтована модель; типи мовленнєвого самовираження