ОСОБЛИВОСТІ САМОАКТУАЛІЗАЦІЇ АКТИВНИХ КОРИСТУВАЧІВ СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖ - Мироненко, Павло Леонідович (My University, 2023)
Зростання популярності та широке використання соціальних мереж створює необхідність в розумінні того, як ці платформи впливають на особистісний розвиток користувачів та їхню самоактуалізацію. У зв'язку зі зростанням кількості людей, які активно взаємодіють у віртуальному середовищі, важливо розуміти, як це впливає на їхнє психосоціальне здоров'я та самовизначення. Дослідження в сфері самоактуалізації має велике значення в рамках гуманістичної психології, що акцентує на індивідуальному розвитку та вдосконаленні потенціалу особистості. В умовах швидкого технологічного розвитку та глобалізації важливо вивчати, як соціальні мережі впливають на формування ідентичності та самопізнання, що є важливим в контексті сучасного суспільства. Зростання кількості користувачів соціальних мереж вимагає практичних рекомендацій для ефективного використання цих платформ у процесі особистісного розвитку та самоактуалізації.З огляду на зростання ролі віртуального самовираження в соціальних мережах, необхідно розкрити як позитивні, так і негативні аспекти цього явища для індивіда.
Keywords: самоактуалізація; користувач; соціальні мережі