Пилип Морачевський і Ніжин - Самойленко, Г. В. (Видавництво НДУ ім. М. Гоголя, 2016)
У книзі вперше на широкому архівному та документальному матеріалі розкрито життя і творчість відомого українського педа- гога, письменника і перекладача П. С. Морачевського періоду його проживання у Ніжині та праці у Ніжинському юридичому ліцеї кн. Безбородька.
Keywords: Пилип Морачевський; Ніжин