ДИДАКТИЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ВИКОРИСТАННЯ ХУДОЖНЬОЇ ЛІТЕРАТУРИ НА УРОКАХ ІСТОРІЇ - Череп, Артем Андрійович (Видавництво НДУ ім. М. Гоголя, 2023)
Тема даного дослідження стосується використання творів художньої літератури на уроках історії України в 10-11 класах. Тема нині актуальна так як вона має сприяти не тільки пізнанню історії власної держави та народу за допомогою цієї методики, але й популяризувати серед молоді читання як класичних так і сучасних художніх творів. Як висновок: засобом аналізу самої методики, принципів формування джерел та уривків які можна використати в навчальному процесі, було доведено що в сучасних методиках вивчення історії України у старших класах цей прийом займає важливе місце.
Keywords: художня література; методика; принципи; уривки