Особливості проблематики творів Олени Печорної - Терех, Олена В'ячеславівна (My University, 2021)
У першому розділі роботи здійснено огляд життя та творчості письменниці Чернігівщини ‒ Олени Печорної, окреслено загальні тенденції розвитку сучасної жіночої української літератури крізь призму авторських інтерпретацій. Другий розділ окреслює базовий спектр проблем творів Олени Печорної, а саме: проблема батьків та дітей, екології, жінки у суспільстві, злочину та покаяння. З-поміж творчості Олени Печорної об`єктом більш детального дослідження стали твори «Грішниця», «Химерниця», «Фортеця для серця». Результати нукового дослідження можуть бути використані у підготовці спецсемінарів та спецкурсів із сучасної української літератури.
Науковий керівник – кандидат педагогічних наук, доцент кафедри української літератури, методики її навчання та журналістики Забарний О.В.
Keywords: жіноча література, проблематика, Олена Печорна, інтерпретація