Історія педагогіки - Коваленко, Є. І.; Самойленко, О. В.; Філоненко, О. С. (Видавництво НДУ ім. М. Гоголя, 2021)
У навчально-методичному посібнику висвітлено зміст курсу. Подано лекційний матеріал, тематику практичних занять, завдання самостійної роботи та підсумкового контролю знань. Методичні матеріали адресовані студентам спеціальностей 014 «Середня освіта» (Історія, Філологія, Математика, Інформатика, Фізика, Хімія, Біологія, Географія, Музичне мистецтво, Хореографія) та 013 «Початкова освіта» денної, заочної та дистанційної форм навчання. Навчально-методичний посібник побудований в логіці аналізу найважливіших освітніх ідей, поглядів видатних представників педагогічної думки минулого в тісному зв’язку з історією розвитку людського суспільства і розгляду реалізації цих ідей в практиці освіти. Посібник містить лекційний матеріал, плани практичних занять, питання для дискусій і педагогічних роздумів, самоконтролю, тематику навчально-дослідних завдань, перелік літератури та першоджерел для опрацювання. Посібник буде корисним для студентів денної, заочної та дистанційної форми навчання, а також для викладачів історії педагогіки.