Психологічні аспекти емоційного вигорання викладачів ВНЗ в умовах війни - Кресан О. Д. (My University, 2023)
Освітній процес в Україні після початку повномасштабного вторгнення Росії на територію нашої держави відбувається в умовах постійного стресу, напруги та загрози для життя, що не може не позначитись на психологічному здоров’ї його учасників. Це стосується і шкільного навчання, і вищої освіти. Джерелом стресу в процесі здобуття освіти у ВНЗ під час війни є як дистанційна, так очна форми навчання. Оскільки постійні повітряні тривоги, переміщення в укриття, відсутність електрики та інші труднощі, з якими стикаються учасники освітнього процесу, спричиняють виникнення емоційної напруги, стресу та відповідних наслідків для фізичного і психологічного здоров’я особистості.
Keywords: емоційне вигорання; викладач ВНЗ; ВНЗ; війна