ОСОБЛИВОСТІ ПРОФЕСІЙНОГО ВИГОРАННЯ ПРАЦІВНИКІВ СФЕРИ ОБСЛГОВУВАННЯ - Мозоль, Катерина Олексіївна (My University, 2024)
Дослідження полягає у вивченні основних причин та чинників, що впливають на процес вигорання у працівників сфери обслуговування, Метою є вивчення факторів, що мають вплив на формування вигорання у працівників, розробка рекомендацій для профілактики та подолання вигорання через покращення умов праці, достатню підтримку та боротьбу зі стресом на роботі. Для дослідження використовувалися методи метааналізу, анкетування, опитування та інтерв’ю. Згідно з результатами дослідження виявлено, що через покращення умов на роботі, соціальну підтримку та допомогу під час стресу можливо значно покращити стан працівників та попередити вигорання. Отримані результати можуть бути корисними та використовуватися для вдосконалення умов праці через створення тренінгових програм, покращення робочих умов, підвищення соціальної підтримки працівників у сфері обслуговування та підвищення стресостійкості.
Keywords: професійне вигорання; працівники сфери обслуговування; емоційне вигорання; стрес; умови праці; соціальна підтримка; стресостійкість; профілактика вигорання; покращення умов праці; подолання стресу; психологічний комфорт