Педагогічні умови організації художньо-продуктивної (конструювання) діяльності дітей старшого дошкільного віку - Чернишова, Галина Вадимівна (My University, 2021)
Тема магістерської роботи досліджувалася на теоретичному та емпіричному рівнях. Результати вивчення представлені у трьох розділах роботи. На теоретичному рівні обґрунтована проблема художнього конструювання старших дошкільників, зокрема: проаналізовано стан вивчення питання художньо-естетичного розвитку дітей 5-6 років у психолого-педагогічних дослідженнях; здійснено огляд та відповідну аналітичну роботу над джерельною базою з вивчення проблеми розвитку художньо-продуктивної компетенції дітей 5-6 років в умовах закладу дошкільної освіти. Для розв’язання емпіричних завдань дослідження, розроблена програма й методика констатувального, формувального й контрольного етапів педагогічного експерименту. Розроблені критерії, показники сформованості художньо-продуктивної компетенції у конструюванні дошкільників та схарактеризовані його рівні, на основі виділених педагогічних умов розроблено програму вдосконалення художньо-естетичного розвитку дітей 5-6 років в умовах ЗДО.
Keywords: художньо-естетичний розвиток; художня діяльність; художнє конструювання