Маловідомий план Ніжинської фортеці першої половини 18 століття - Морозов, Олександр Сергійович (My University, 2016)
У статті подано стислий огляд історії картографування Ніжинської фортеці 17-18 століть. Уперше вводиться у науковий обіг маловідоме креслення Ніжинського «Замку» 1749 року, яке виконав інженер-фортифікатор Д.Дебоскет.
The article contains a brief historical review of mapping of the Nizhyn fortress in 17-18 century. For the first time introduced into scientific use a little-known drowing of Nizhyn «Castle» (1749) by engineer-fortiphicator D.Debosket.
Keywords: Ніжин; Ніжинська фортеця; фортифікація; картографія; Данило Дебоскет; Daniel Debosket