Математична система Scilab - Фетісов, В. С. (НДУ ім. М. Гоголя, 2022)
У посібнику розглядаються основи практичної роботи з математичною комп’ютерною системою для виконання чисельних розрахунків Scilab. Розглянути основні прийоми роботи з програмою: виконання обчислень, роботи зі змінними, використання функцій, побудова двовимірних і тривимірних графіків. Наводяться найбільш вживані стандартні функції системи, розглядаються операції над даними.
Окремими розділами подані розв’язування завдань лінійної алгебри та операції математичного аналізу. Посібник містить також лабораторні завдання для самостійного виконання.
Keywords: системні змінні; вхідна мова системи