Виховання у старших дошкільників уміння долати страх - Бобро, Л. В. (My University, 2017)
Навчально-методичний посібник для вихователів, батьків та студентів дошкільних відділень вищих навчальних закладів
В теоретичних матеріалах посібника подається визначення поняття «уміння дошкільника долати страх», характеризуються його компоненти, наводяться критерії та показники, за допомогою яких визначаються рівні сформованості уміння долати страх у старших дошкільників. Увазі педагогів та батьків представлено характерні особливості поведінки представників кожного рівня сформованості уміння долати страх та комплекс педагогічних умов оптимізації процессу формування вказаного уміння в умовах дошкільного навчального закладу. Практичний матеріал містить бесіди з дітьми, анкети, інтерв’ю, пам'ятки для батьків, рекомендації для членів родин та вихователів, систему ігор та вправ, які стануть у нагоді в організації навчально-виховної роботи з метою формування у дошкільників усіх складових уміння долати страх та уміння в цілому.
Keywords: Виховання у старших дошкільників; уміння долати страх