ФОРМУВАННЯ ПРЕДМЕТНИХ КОМПЕТЕНТНОСТЕЙ З БІОЛОГІЇ У ПРОФІЛЬНІЙ ШКОЛІ - Гавій, В. М.; Коваленко, С. О.; Приплавко, С. О. (Видавництво НДУ ім. Миколи Гоголя, 2017)
У статті викладені та обґрунтовані підходи до формування предметних компетентностей як основи профільного навчання старшокласників. Пред-метні компетентності спрямовані на розвиток особистості, опанування нею фундаментальних ідей і принципів, наукового стилю мислення, усвідомлення способів діяльності й ціннісних орієнтацій, що дають змогу зрозуміти законо-мірності перебігу природних явищ, виробити навички безпечного життя в сучасному високотехнологічному суспільстві й цивілізованої взаємодії з природ-ним середовищем.
Keywords: компетентнісний підхід; предметні компетентності; профільне навчання