Формування комунікативної компетентності в учнів 5-6 класів на уроках української мови - Соколова, Яна Олександрівна (Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя, 2020)
У роботі обґрунтовано інноваційні підходи до формування комунікативної компетентності в учнів 5–6 класів під час роботи над текстом на уроках української мови. У процесі аналізу психолого-педагогічних та лінгводидактичних праць розкрито зміст поняття «комунікативна компетентність» та особливості її формування в молодших підлітків.
Наук. кер. – канд. пед. наук, доц. кафедри української мови, методики її навчання та перекладу Голуб Н.М.
Keywords: комунікативна компетентність; ключова компетентність