Організація валеологічного виховання дітей 6-7 років - Ігнатенко, Тамара Михайлівна (My University, 2019)
Керівник: Папуча М.В., докт. психол. наук, професор. Рецензенти: к.п.н., доц., Матвієнко Світлана Іванівна к.п.н., доц. Голота Наталія Миколаївна
У кваліфікаційній роботі досліджується проблема організації валеологічного виховання старших дошкільників у закладі дошкільної освіти згідно вимог, які висуваються до даного виду роботи на рівні дошкільної освіти та згідно із передовим досвідом у даній сфері. Визначено специфіку організації валеологічного виховання у закладі дошкільної освіти; проаналізовано завдання, засоби та форми валеологічного виховання дітей старшого дошкільного віку. Проведено три етапний експеримент у закладі дошкільної освіти, висвітлено діагностичний інструментарій, критерії та показники валеологічної вихованості дітей 6-7 років. Виявлено, обґрунтовано та перевірено у практиці ЗДО умови організації валеологічного виховання старших дошкільників. Обґрунтовано отримані результати.
Keywords: валеологічне виховання; валеологічна освіта; валеологічний супровід педагогічного процесу; валеологізація педагогічного процесу