ІНДИВІДУАЛІЗАЦІЯ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ В ДНЗ - Аніщук, А. М. (Видавництво НДУ ім.М. В. Гоголя, 2017)
Навчальний посібник містить комплекс матеріалів, структурованих від¬по¬відно до навчальної програми даної дисципліни. Змістове наповнення охоплює аудиторну, самостійну та індивідуальну роботу студентів, надаючи їй системності, послідовності, сприяє формуванню цілісного погляду на про¬блеми навчальної дисципліни та розвитку достатнього рівня узагаль¬нення матеріалів.
У посібнику висвітлено теоретичні основи індивідуалізованого виховання та навчання в дошкільному віці, врахування вікових особливостей дитини та рівня її розвитку при організації навчання та виховання. Розкрито формування самосвідомості у дітей та її роль у становленні особистості дошкільника. Виділено індивідуальні особливості дітей дошкільного віку та їх урахування в педагогічній діяльності. Представлені методики вивчення індивідуальних особливостей дітей, індивідуальна робота з дитиною при підготовці до навчання у школі .
Keywords: індивід; індивідуальність; диференціація навчання; особистісно - зорієнтоване навчання