Українсько-московська війна 1668 р. в Ніжині: причини, перебіг та наслідки поразки - Желєзко, Р.А. (Видавництво НДУ ім. Миколи Гоголя, 2018)
Стаття присвячена причинам українсько-московської війни 1668 р., її пере- бігу та наслідкам для Ніжина як полкового міста. Окрема увага звернена на дискусію стосовно термінологічного трактування подій 1668 р. в Ніжині: антимосковське повстання чи українсько-московська війна. Автор аналізує участь станів українського суспільства в цій війні й позицію, котру кожен з них займав.
Keywords: Гетьманщина; Ніжин