Сприятлива адаптація дитини до закладу дошкільної освіти як умова попередження істерик у її поведінці - Бордонос, Тетяна Михайлівна (My University, 2019)
Науковий керівник: канд. пед. наук, доцент Пихтіна Ніна Порфиріївна. Рецензенти: канд. психол. наук, доцент Пісоцький О. П. канд. пед. наук, доцент Богдан Т.М.
На теоретичному рівні обґрунтована проблема необхідності виховання у дошкільників вміння долати істерики у поведінці як форму прояву агресії, зокрема: проаналізовано стан вивчення питання негативної поведінки дошкільників у психолого-педагогічних дослідженнях; здійснено огляд та відповідну аналітичну роботу над джерельною базою з дослідження проблеми адаптації дітей до умов ЗДО. Для розв’язання емпіричних завдань дослідження, розроблена програма й методика констатувального, формувального й контрольного етапів педагогічного експерименту. Розроблені критерії, показники та рівні сформованості вміння долати істерики у дітей 5 -6 року життя, надано їх характеристики, розроблено програму оптимізації виховання у малюків вміння долати істерики, прояви агресії.
Keywords: адаптація; негативізми; вміння долати істерики