Особливості виконання джазу - Павленко, О. М. (Видавництво НДУ ім. М. Гоголя, 2023)
Методичні рекомендації адресовані здобувачам різних освітньо-кваліфікаційних рівнів вищої освіти («фаховий молодший бакалавр», «бакалавр», «магістр») мистецького спрямування галузі знань 02 Культура і мистецтво та 01 Освіта/Педагогіка для організації самостійної роботи у процесі музично-інструментальної підготовки. Основна мета рекомендацій полягає у поглибленні знань про музично-виражальну систему джазу, а саме джазовий ритм, гармонію, імпровізацію та особливості виконання джазових творів у процесі формування інструментально-виконавської компетентності. Пропоновані методичні рекомендації можуть бути корисними і для викладачів закладів фахової передвищої освіти, початкової мистецької освіти для осучаснення власної методики викладання гри на музичному інструменті та всіх зацікавлених осіб.
Keywords: джаз; джазовий ритм; джазова гармонія; джазова імпровізація; джазовий акомпонемент