Педагогічні умови формування мистецько-творчої компетентності дітей дошкільного віку - Коробова, Анастасія Юріївна (My University, 2022)
Магістерська робота «Педагогічні умови формування мистецько-творчої компетентності дітей дошкільного віку» досліджувалася на теоретичному й емпіричному рівнях. На теоретичному рівні обґрунтована проблема естетичного виховання дітей 5-6 років, зокрема: проаналізовано стан вивчення питання особливостей естетичного виховання дітей 5-6 років у наукових дослідженнях; здійснено огляд та відповідну аналітичну роботу над джерельною базою проблеми образотворчої діяльності старших дошкільників і її потенціалу щодо виховання мистецько-творчої компетентності в умовах закладу дошкільної освіти. Для розв’язання емпіричних завдань дослідження, створені програма та методика констатувального експерименту, уточнені компоненти, розроблені критерії та показники сформованості мистецько-творчої компетентності старших дошкільників та схарактеризовані її рівні, на основі яких були виділені й обґрунтовані педагогічні умови, розроблено програму оптимізації формування мистецько-творчої компетентності засобами образотворчої діяльності дітей 5-6 років в умовах ЗДО.
Keywords: мистецько-творча компетентність; естетичне виховання; образотворча діяльність