Використання музики в позаурочній роботі з учнівською молоддю Чернігівщини (кінець ХIХ - початок ХХ ст.) - Матвієнко, С. І. (Наукові записки НДУ ім. М. Гоголя. Серія: Психолого-педагогічні науки, 2008)
У статті проаналізовано основні напрями та форми використання музики як засобу духовного збагачення особистості учня в організації позаурочної роботи в навчальних закладах різного типу в Чернігівській губернії (кінець ХІХ - початок ХХ ст.). Висвітлено погляди видатних громадських діячів Чернігівщини даного періоду на проблему організації дозвілля учнівської молоді.
MUSIC IN EXTRACURRICULAR ACTIVITIES OF YOUTH IN CHERNIHIV REGION (THE END OF XIX - THE BEGINNING OF XX CENTURY
Использование музыки в внеурочной работе с учащейся молодежью Черниговщины (конец ХІХ - начало ХХ ст.)
В статье проанализированы основные направления и формы использования музыки как средства духовного обогащения личности ученика в организации внеурочной работы в учебных заведениях разного типа в Черниговской губернии (конец ХІХ - начало ХХ ст.). Отражены взгляды выдающихся общественных деятелей Черниговщины данного периода на проблему организации досуга учащейся молодежи.
Keywords: історія музичної освіти; Чернігівщина