Особливості відносин України та ЄС в період російсько-українського конфлікту (2014-2023) - Каштанов, Федір Сергійович (My University, 2023)
Каштанов Ф.С. Особливості відносин України та ЄС в період російсько-українського конфлікту (2014-2023). Дослідження на здобуття освітньо – кваліфікаційного рівня «магістр» за спеціальністю 291 «Міжнародні відносини і культурна дипломатія» – Нiжинський державний університет імені Миколи Гоголя. Магістерська робота висвітлює ключові аспекти партнерства між Україною та Європейським Союзом протягом останнього десятиліття. Завдяки комплексному аналізу дослідження проливає світло на імплементацію та розвиток Угоди про асоціацію, еволюцію політичного діалогу, зміни економічного співробітництва, а також вплив геополітичних факторів на відносини між двома сторонами. Вона розкриває досягнення, виклики та значні трансформації у цих відносинах, особливо серед триваючої війни, економічних реформ та зусиль обох сторін щодо зміцнення їх співпраці. У роботі підкреслюється необхідність подальших досліджень для визначення стратегічних напрямів розвитку цього партнерства та його потенційного впливу на майбутній розвиток України та ЄС.
Keywords: Європейський Союз; євроінтгерація; Угода про Асоціацію України з ЄС; Україна; Співпраця; Політичний Діалог; стратегія розвитку; реформи; геополітичні фактори